Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
A Kamarahang Fesztiválon szerepelt a Vox Mirabilis Kamarakórus Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 06.

ImageNógrád megye egyik gyöngyszeménél, a festői szépségű Bánki-tónál rendezték meg a Kamarahang Fesztivált. A programra Székesfehérvárról is elindult egy lelkes kis csapat, méghozzá a Vox Mirabilis Kamarakórus. A hosszú út pedig megérte a fáradtságot, mivel második helyezést értek el a székesfehérvári énekesek!

Tovább...
 
Ismét vár a Kodo Café! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 05.

ImageMinden hétfőn újra főiskolás bulikkal várja a szórakozni vágyókat a Kodo Café (Székesfehérvár, Bregyó köz 4.). Szeptember 6-án az este házigazdája: DJ SPIGIBOY. Másnap levezetésként a labdarúgó Európa bajnoki selejtező mérkőzését, a Magyarország - Moldova összecsapást nézhetik meg a klubban a foci szerelmesei. Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak!

 
Elmarad a "SingSingSing" Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. szeptember 02.

ImageA várható kedvezőtlen időjárás miatt elmarad a Veszprémi Petőfi Színház „SingSingSing” című musical show-jának székesfehérvári előadása. A társulat szombaton lépett volna fel a musical-válogatással, Szakál Attila rendezésében és koreográfiájával. A jegyek a vásárlás helyén visszaválthatók. A produkció legközelebb október 8-án látható a veszprémi teátrumban.

Tovább...
 
Fel az égbe! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 30.

ImageAz ember ősi vágya a repülés – és minden egyéb, ami „alapjában” nem adatott meg neki testi felépítése, avagy agybéli kapacitása folytán -, ezért folyton azon agyal, miképpen lehetne pótolni azt a bizonyos űrt. Először a karjára ragasztott tollakkal próbálkozott, majd különálló szárnyakat épített, s ezek az „ősi elemek” köszönnek vissza ma is a siklórepülők, vitorlázók, denevér-ugrók, hagyományosnak mondható repülőgépek… esetében. Aztán van egy másik „vonal”, amely „madár-utánzás-mentes”, s a felhők közé vágyónak nincs más dolga (persze, csak, ha az „utasi” pozíciót tölti be), mint beleülni egy kosárba… - Ez a hőlégballon!

Tovább...
 
Felvételt hirdet a Prospero Színkör Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 30.

ImageÉrdekel a színjátszás? Kipróbálnád színészi képességeidet? Szívesen részt vennél színházi előadások létrehozásában? A Prospero Színkör felvételt hirdet a színjátszáshoz kedvet és tehetséget érző fiatalok és idősebbek számára. A felvételi helye és időpontjai: A Szabadművelődés Háza (Székesfehérvár, Fürdő sor 3.) 2010. szeptember 14. és 16., 18 óra Információ: (70) 242-0535 Web: www.prosperoszinkor.hu E-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges

 
Látogassunk el Erdélybe: Borszék gyógyvizei Nyomtatás E-mail
Írta: Fazekas Krisztina   
2010. augusztus 29.

ImageBorszéken, ezen a századelőn virágzó fürdőhelyen 30 féle gyógyvíz csordogál. A 30 féle gyógyvízből 15 fajta gyógyvíz különböző formájú „ivóházba” tart, ahonnan az arra járó turisták bármikor hűsíthetik magukat. A borszéki ásványvíz – hasonlóképp a balatonfüredi Kossuth Lajos forrásból származó ásványvízhez – nagy kalcium és magnézium tartalmú, és ez a gyógyvíz is gyomorhurut, epe, vese - és bélbántalom ellen hatásos. A 15 különböző formájú, gyönyörű fafaragásos „ivóház” mindegyike (szintén hasonlómód a balatonfüredi ivóházhoz) egy-egy híres ember nevét kapta.

Tovább...
 
Európai Vonósnégyes Fesztivált rendeznek Fehérvárcsurgón Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 29.

ImageA Károlyi József Alapítvány 2010. szeptember 24-26 szervezi meg a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban, első alkalommal a Quartettissimo Európai Vonósnégyes Fesztivált. A programot a francia ProQuartet Egyesület együttműködésével rendezik meg, valamint a Budapesti Francia Intézet, s az Osztrák Kultur Forum és Székesfehérvár Megyei Jogú Város turisztikai és kulturális bizottsága támogatásával.

Tovább...
 
Tovább mulatozhatnak az öreghegyiek Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 27.

ImageAz Öreghegyi Mulatságok után az Aranybulla Művészeti napok programjai csalogatják a székesfehérváriakat és vendégeiket az Öreghegyre. Tegnap Rutkai Bori és a Hébe-Hóba Banda koncertjét élvezhették az érdeklődők, ma pedig 18 órától megtekinthető a Kék világok - Nalan Kumlali és Mosberger Róbert nemzetközi kiállítása, amelyet Petruska András koncertje jövet. Holnap, 19.00 órakor kerül sor a Miskolci Ütősök koncertjére, vasárnap pedig a Vízer - Kiss G. jazzduó ad koncertet az Öreghegyi Római Katolikus Plébánia kertjében, 20 órai kezdettel.

Tovább...
 
Lovagavatás Gyulán az ausztrál nagykövettel és a román főkonzullal Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 26.

ImageLovagavatásra gyűltek össze a magyar borrendek Gyulán, a Szent Vince Borrend meghívásának eleget téve. Ennek során az ausztráliai rendkívüli meghatalmazott nagykövetét konzuli, a piros-fehér-zöldbe öltözött Simon M. Veronikát pedig két lovagi címmel jutalmazták, aki így a szegedi Szent Vince Borlovagrend hírvivője, és a Békés megyei Lovagi Szék tiszteletbeli lovagja lett.

Tovább...
 
"MÓRIKUM" Kultúr- Fröccs- Fesztivál a Lamberg- kastélyban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 26.

ImageElső ízben került megrendezésre a „MÓRIKUM” Kultúr-Fröccs-Fesztivál Móron. A rendezvény ötlete a Radó Antal Könyvtár és Művelődési Központban született meg, de nem jöhetett volna létre a helyi borászok és a Móri Borvidék TDM segítsége nélkül. A rendezvény legfőbb célja a móri unikumok népszerűsítése, megismertetése volt a látogatókkal, másrészt a nyári időszakban is tartalmas, színes kulturális programokat kínálni a helyi és az idelátogató vendégeknek. Mindezt a nemzeti ünnep programjai és színházi előadások is gazdagították.

Tovább...
 
Alba Orient Nyílt Hastánc Gála lesz Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2010. augusztus 26.

ImageA hastánc csoportoknak gyakran nincsen lehetőségük színpadi körülmények között megmutatni a tudásukat, vagy csak úgy, ha külön meghívást kapnak egy-egy rendezvényre. Pedig a színpadi tapasztalatok nagyban hozzájárulnak a tánc csoportok fejlődéséhez, ezen keresztül a személyiség fejlődéshez, önismerethez. - Ehhez kíván hozzájárulni az első Alba Orient Gála, amely elsőként kerül megrendezésre 2010. október 2-án. A gálán bármilyen hastánc csoport felléphet, amelynek tagjai kedvet éreznek hozzá.

Tovább...
 
<< Első < Előző 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 Következő > Utolsó >>

Eredmények 5292 - 5302 / 6216